DSC_4074

Onze school beschikt over een eigen sporthal met uitgebreide uitrusting en nieuwe kunstgrasvelden. Dit maakt dat de turnleerkrachten een zeer gevarieerd aanbod aan sporten kunnen geven aan de kinderen, zowel binnen als buiten. Tijdens deze lessen leggen wij ook de nadruk op werken in teamverband, fair-play, hulpvaardigheid,… Wij vinden het belangrijk dat deze waarden worden doorgetrokken naar het ganse schoolgebeuren.

De leerlingen van de lagere school krijgen twee maal een uur lichamelijke opvoeding per week. Hiervoor dragen zij een verplicht turnuniform. Het T-shirt (met logo van de school) en de turnbroekjes worden in de school besteld via het secretariaat.  De turnkledij wordt bewaard in een turnzakje en alles wordt met naam getekend.

 

Ook de kleuters maken gebruik van de grote sporthal. Wij beschikken over een groot aanbod aan aangepast turntoestellen en spelmaterialen voor onze kleuters. Tijdens de lessen bewegingsopvoeding ontwikkelen wij de grove en fijne motoriek van de kleuters. Ook het omgaan met spelregels en sociale vaardigheden in het samenspel komen aan bod.

Zwemmen

De leerlingen van het 1e, 2e en 3e leerjaar gaan on de 2 weken zwemmen. Zij maken de verplaatsing met de bus naar het zwembad. Ter plaatse krijgen zij begeleiding van een zwemleraar, hun eigen leerkrachten en vrijwillige ouders. 

Ook de kinderen van de 3e kleuterklas gaan zwemmen. Dit na de kerstvakantie, en eveneens om de 14 dagen.